Home » Info

Bij velen ben ik slechts bekend als de (hof)fotograaf van de PKN Parkstad. Dat is niet zo verwonderlijk. Want dat ben ik inmiddels al meer dan 10 jaar. Eerst was ik alleen actief in De Ark (PGOM). Later ben ik ook aan de slag gegaan in de Tempspleinkerk en de Pelgrimskerk.

Ik ben nog begonnen met fotorolletjes. Probeer de jeugd maar eens uit te leggen wat dat zijn. Tegenwoordig onderhoud ik mijn eigen website. Wat dat betekent mag de jeugd aan de ouderen uitleggen.

Verder mag niet ontbreken dat ik 16 jaar kerkraadslid ben geweest bij de PGOM. Momenteel ben ik redactielid van Drieluik, ons kerkblad. In die functie houd ik me, hoe toepasselijk, bezig met de foto’s.

 

 Foto’s maak ik ook tijdens mijn verre reizen. Ik was in de oerwouden van Costa Rica, de savanne in Tanzania en een groot aantal landen in het verre oosten. Mijn laatste reis was naar Ethiopië. Daar is de foto op de hoofdpagina genomen. Van al die reizen heb ik ook reportages gemaakt. Als iemand daar belangstelling voor heeft dan hoor ik dat graag.

 

Beroepshalve ben ik boekhouder. Ik heb onder andere bij accountantskantoren gewerkt en ik heb nu al een paar jaar mijn eigen administratiekantoor. Daarbij richt ik mij voornamelijk op zzp’ers en eenmanszaken.

 

Ik ben letterlijk een zondagskind. Maar dat betekent niet dat mijn leven vlekkeloos ging (gaat). Al heel jong had ik door dat er met mij iets aan de hand was. Alleen was niet duidelijk wat. Maar daardoor ontstonden wel steeds problemen, misverstanden en eindeloos veel onbegrip.

Pas op latere leeftijd werd bij mij asperger (een vorm van autisme) geconstateerd. Dat was een enorme schok. Maar het was ook een opluchting. Eindelijk begreep ik wat er met mij aan de hand is. Helaas was er toen al het nodige beschadigd geraakt.

Ondanks alle trauma’s durf ik te leven, met mijn beperking en bovenal met mijn talenten. 

 

Erik Bastiaan - Net